Miracle Resort

Corona update

Veiligheidsmaatregelen en voorschriften

Vakantie Turkije en corona

De Turkse overheid neemt natuurlijk net zoals alle andere landen de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Antwoorden op de meest gestelde vragen en actueel reisadvies leest u op de site van de Nederlandse overheid.

Actuele kleurcode Turkije

Boek Hotel Miracle Resort bij:

Veiligheidsmaatregelen Miracle Resort tegen coronavirus (Covid-19)

Geachte gasten,

Onze eerste prioriteit is het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze gasten en teamleden. Om precies dat te garanderen, hebben we procedures, plannen en routines opgesteld, zodat al onze gasten zich veilig kunnen voelen tijdens hun verblijf in of bezoek aan onze hotels.

  • We passen de fijnspuitmethode (ULV) toe met desinfecterende middelen die zijn goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, waarvan is bewezen dat ze effectief zijn tegen virussen en bacteriën, en die niet schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Deze aerosol-mistapplicatie zorgt voor de vernietiging van micro-organismen en virussen die in de lucht in alle gemeenschappelijke ruimtes hangen en aan de oppervlakken blijven plakken.
  • Er worden dagelijks monsters genomen van producten die in restaurants worden aangeboden voor gezondheidsanalyses en alle noodzakelijke tests worden uitgevoerd door dagelijks watermonsters uit onze zwembaden te nemen.
  • Onze medewerkers worden regelmatig opgeleid om volledige informatie te verstrekken over infectieziekten, preventieve maatregelen tegen ziekten en de naleving van algemene en persoonlijke hygiënevoorschriften.
  • Het aantal handdesinfectiemiddelen op basis van alcohol is verhoogd voor onze gasten en medewerkers in al onze hotels, en deze ontsmettingsmiddelen worden geplaatst met informatie over de gebruiksbehoeften die regelmatig moet worden gecontroleerd en vernieuwd in de ingangen van restaurants en alle toiletten.
  • Gastentoiletten worden gedesinfecteerd met ozonapparaten die worden gebruikt voor luchtreiniging.
  • De Housekeeping-afdeling, die kamers en gemeenschappelijke ruimtes schoonmaakt, zorgt voor systematische reiniging van de openbare ruimtes door speciale aandacht te besteden aan de lobby, restaurants, bars en alle openbare toiletten. Daarnaast worden liftknoppen, deurklinken, trapleuningen, receptie- en gasteninformatiebalies en -apparatuur, tv's en telefoons in de kamers nog steeds schoongemaakt met sterke desinfectiemiddelen.
  • Alle oppervlakken en speelgoed in miniclubs worden dagelijks schoongemaakt en gedesinfecteerd. Aan het eind van de dag wordt de desinfectie van alle ruimtes van de miniclub voorzien van een ozonapparaat met een capaciteit van 1000 ppm.
  • Bij onze faciliteiten wordt een arts en verpleegkundige service geboden, die op verzoek van onze gasten gekwalificeerde medische zorg en advies kan bieden.

Kan ik naar Turkije en Marokko reizen deze zomer?

Nog niet. Om de risico’s op nieuwe uitbraken van het virus te beperken worden (reis)beperkingen stap voor stap versoepeld. Te beginnen in de EU/Schengenzone. Het reisadvies voor alle landen buiten het EU- en Schengengebied blijft voorlopig op oranje staan (alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties, worden ontraden). Dat geldt dus ook voor Turkije en Marokko.

Veiligheidsstatus en kleurcodes

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico's
In het land of gebied zijn de veiligheidsrisico's vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet. Soms moet u op bepaalde zaken extra letten.

Geel: let op, veiligheidsrisico's
Er zijn in dit land of gebied veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u daarop voor en let extra op.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Door ernstige veiligheidsrisico's in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen, bereid u dan zeer goed voor.

Rood: niet reizen
Door zeer ernstige veiligheidsrisico's kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Daarom adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit gebied te reizen.

Reisadviezen niet bindend
De zorgvuldigheid waarmee het ministerie de reisadviezen maakt, vergt soms veel tijd. Hierdoor kan het voorkomen dat actualiteiten in de media wel worden gemeld, maar dat u deze nog niet terugvindt in het reisadvies.